Tuunaustuumia

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevätvalo on siitä ankara vieras, että se tuo vähän nuhruiset ja vääränväriset jutut selvästi esiin. Tänään iskin silmäni makuuhuoneen yöpöytään, joka näkyy sängyn vierestä aina olohuoneen sohvalle asti. Se voisi tarvita vähän piristystä.

Ensin mietin koko yöpöydän maalaamista valkoiseksi, mutta ehkä hitunen puuta on ihan kiva juttu. Huonehan on todella vaalea jo muutenkin.

Voisinkin freesata yöpöydän maalaamalla sen sisäpuolen harmaaksi ja tuon laatikon etulevyn sinertäväksi. Se istuisi paremmin harmaan seinän ja sinisen maton muodostamaan näkymään. Poimin jo mieleisiä murrettuja sinisen sävyjä ja puhtaita harmaita sävyjä kuvaan. Ehkä mieluummin vähän tummempi kuin vaaleampi, vai mitä sanotte? Harmaat ovat samaa väriperhettä kuin makuuhuoneen seinät, mutta tummempia sävyjä (Tikkurilan H499 ja J499). Siniset ovat ylhäältä alas Tikkurilan sävyt S431, V431 ja J490.

Näin pienten maalaamisten ei luulisi olevan kauhean kova homma. Onko siellä jollain kokemusta Ikean levykalusteiden maalaamisesta? Voisin kuvitella, että laittaisin Otexin pintaan ja maalin sitten sen päälle. Vinkkejä otetaan vastaan.
...
I'm thinking of painting a part of the old nightstand. First I thought it would look nice in white, but hey, there is plenty of white in the bedroom already. I want something different. I could paint only the inside and the front of the drawer. The inside in grey and the drawer in blue. This would connect the night stand to the carpet and walls. Should I?

4 kommenttia:

 1. Hei,

  olen maalannut Ikean Expedit-hyllyn muutamia vuosia sitten kalustemaalilla. Käytin Sadolinin tartuntapohjamaalia (Otepohja) ja varsinainen pintamaali tarttui kyllä sen avulla kalusteeseen. Ongelmana vain on ollut maalipinnan herkkä naarmuuntuminen. Pintamaali irtoilee tosi herkästi Otepohjasta ja koska itse pintamaali on tumma ja Otepohja valkoinen, niin tuloksena on viirukas pinta :(

  En tiedä onko kestävyys yleisesti ongelma. Olen epäillyt maalausolosuhteilla olleen myös vaikutusta lopputulokseen. Kesäsää, normaalia korkeampi ilmankosteus ja kenties liian lyhyt kuivumisaika maalausten välillä...

  Puukalusteiden maalaamisessahan pintaa kannattaa karhentaa hiekkapaperilla maalauskertojen välillä. Itse en tällaista levykalusteeseen yrittänyt... Ehkä olisi pitänyt?

  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Outi! Kyllä tämä varmaan kokeiluu menee, ei vaikuta vieläkään mahdottomalta. :)

   Poista
 2. Jos hioisi aivan hienolla (240 tai suurempi) hiomapaperilla alkuun ja kerrosten välissä?

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION