Tilasyöppö sauna

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Olen varmaan ennenkin kertonut, että olen kuullut sanottavan, ettei Helsingin keskustan kaltaisissa kalliissa neliöissä ole varaa kirjahyllylle. Uskoisin, että tämä pätee moneen muuhunkin ei-välttämättömään asiaan (mitä ne sitten kenellekin ovat).

Helsingin Sanomat kirjoitti uudesta ilmiöstä - turhista saunoista, jotka halutaan muutta romuvarastoista parempaan käyttöön. Kylpytilaksi tai esimerkiksi vaatehuoneeksi.

Ihan halpaa puuhaa tämä ei ole, koska jos saunasta tehdäänkin kuivatila, menee usein kylppärikin remonttiin. Mutta ajatuksena tämä on aika mainio. Siinä missä kirjoista en ole valmis luopumaan, emme mekään halunneet uutta kotia etsiessä maksaa saunaneliöistä. Oma sauna olisi kiva, mutta ehkä vain kerran viikossa. Taloyhtiösauna olisi kätevämpi ratkaisu. Me tosin asuimme vuosikaudet talossa, jossa oli taloyhtiön sauna, emmekä varanneet vuoroja kertaakaan. Mikähän siinäkin oli?

Omakotitalossa tai rivitalossa liputtaisin saunan puolesta, mutta niihin neliöihin päästessä pienen siivun uhraaminen saunalle ei olisi enää iso juttu. Keskustan viidessäkymmenessä neliössä asia on todellakin toinen. Useimmiten asuntojen pohjapiirroksia katsoessa sauna vei loogisesti juuri vaatehuoneen tilan makuuhuoneen seinän takana. Ja säilytystilaa jos jotain näissä kompakteissa kerrostalokodeissa kaivataan.

Oman "ylimääräisen saunani" muuttaisin luultavasti juuri vaatehuoneeksi, mieluiten tuplaovilla avautuvaksi. Hesarin jutussa joku oli yhdistänyt saunaan työ- ja vaatehuoneen. Miksei sekin tulisi kyseeseen. Silloin tosin panostaisin työhuoneen ilmeeseen sen verran, että säilytystila olisi naamioitu kaapinovien taakse. Minä en ainakaan osaisi työskennellä tangoilta roikkuvien paitojen keskellä (kuten on tehty yhdessä inspiraatiokuvassakin)....
Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Bo-Laget Inspiration

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION