DIY: Huivihenkari on loistava pohja kranssille

lauantai 17. joulukuuta 2016

Tämän joulun trendikkäin oksa on epäilemättä huumaavan tuoksuinen eukalyptus.

Olen nähnyt bloggarikollegojen tekevän toinen toistaan kivempia kransseja pelkästä eukalyptuksesta tai kieputtamalla oksia jonkin pyöreän pohjan ympärille. Halusin itsekin kokeilla oksien taivuttelua. Muistin vanhan pyöreän huivihenkarin, joka on jäänyt aika vähälle käytölle. Oikean muodon lisäksi henkari hohtaa kuparisena ja sopi mielestäni erinomaisesti kalvakan vihreiden lehtien pariksi.

Homma oli mitä helpointa ja vei vain muutaman minuutin. Tarvitset jonkin pyöreän pohjan, hieman rautalankaa, leikkurit ja oksia. Minä halusi kiinnittää oksia vain henkarin alaosaan, jolloin kranssin ilmeestä tulee todella kevyt. Laitoin oksan aina parista kohtaa kiinni rautalangalla. Oksia sojottaa nyt henkarin alareunasta sekä oikealle että vasemmalle. Alareunan paksuimman liitoskohdan peitin lopuksi yhdellä oksalla, jonka kiinnityskohdat piilotin lehtien alle. Meillä kranssi roikkuu siimalla pienestä kattokoukusta.

Vähän mietitytti näyttäisikö kranssini edelleen vain henkarilta, mutta siitä tuli minusta tosi kiva. Tämän ehtii jokainen tehdä vielä halutessaan jouluksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION