Minimalistinen petaus on edukseen luonnonkuituihin puettuna

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Puhtaat lakanat ovat nautinto ensimmäisenä yönä, kun lakanat tuntuvat karheilta ja tuoksuvat erityisen raikkailta. Mutta lakanoiden vaihtaminen on aina myös inspiraatiohetki petauksen osalta.

Tällä kertaa sänkyyn päätyivät pellavaiset lakanat. Raikkaasta valkoisesta mieleeni tuli tehdä todella minimalistinen petaus, joka toisi luonnonkuituisia tuotteita esille. Topattu sängynpäätymme on verhoiltu pellavalla, isot valkoiset koristetyynyt ovat täyttä pellavaa, aluslakana on puuvillaa ja torkkupeitto villaa. Kun väriskaala liikkuu kaikissa valkoisen ja harmaan välillä, on aika helppo arvata, että lopputulos toimii.

Yhdistelmä toimii myös siitä syystä, että ryppyinen ja karhea pellava saa vierelleen lämpimän ja pehmeän villan ja toisaalta sileä tyynyliina nojaa laskostettuun koristetyynyyn ja tämä edelleen muotoiltuun sängynpäätyyn. Kyse on kontrasteista niin värien, erilaisten pintojen ja tekstuurien välillä.

Yleensähän minulta nähdään runsaita petauksia. Nyt kun tavoittelin minimalistista tyyliä, piti mielenkiinto löytyä muusta kuin kerrosten runsaudesta. Hyvä ohjenuora riisuttuun petaukseen, on panostaa materiaaleihin. Kun elemenettejä on vähemmän, ne lunastavat paikkansa huokumalla laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION