Inspiroiva koti: Näin tuot lisää väriä sisustukseen

tiistai 31. tammikuuta 2017

En ole varmastikaan ainoa, joka miettii nyt värejä enemmän kuin pitkään aikaan. Jos ei halua tarttua maalipurkkiin tai avata tapettirullaa, on monta muutakin tapaan tuoda värejä sisustukseen.

Tämä tuli minulle mieleen Fantastic Frankin sivuilta löytyneestä asunnosta, jonka kaikki isot pinnat ovat valkoiset tai neutraalit. Silti yleisilmeeseen on saatu kivasti väriä. Kun väriä on seinien sijaan vain pienemmissä kohdissa, eri värejä voi yhdistää huoletta, ja lopputulos on silti hallittu. Tämä johtuu siitä, että mikään väri ei nouse sisustuksessa hallitsevana esille rajaamaan palettia.

Näistä kuvista löytyy useampikin kiva vinkki värien käyttöön.

1 Viherkasvit. Juuri nyt trendikkäät viherkasvit näyttävät erityisen kivalta, kun niitä on isompi joukko yhdessä.



2 Matto. Jos lattia on tylsä, huonossa kunnossa, väärän värinen tai mitä tahansa, matolla on helppo ohjata huomio siitä pois. Itämaiset matot näyttävät aina vaan hyvältä.


3 Taide. Valkoinen seinä herää eloon taulujen avulla. Useamman taulun kokoelman avulla voi tuoda esille koko kodin väriskaalan. Upealta näyttäisi myös mahdollisimman yksiväristen taulujen kokoelma. Monta pienempää voi toki aina korvata yhdellä isommalla.



4 Irtokalusteet. Keittiöön on tässä sijoitettu pieni siniharmaa säilytyskaluste. Samoin tuossa ylemmässä olohuonekuvassa on hennonvihreä tv-taso. Värillisenä kaunis kaluste nousee esiin valkoista pintaa vasten. 


5 Yksityiskohdat. Vaatekaapin ovet on nostettu esille ruskeilla nahkavetimillä. Ruskeat pisteet tuovat rytmiä ja mielenkiintoa isolle vaalealle pinnalle, jonka kaapit muodostavat.



6 Piensisustus. Valkoiseen nurkkaukseen pystytetty vaaterekki näyttäisi irralliselta ilman ruskeasävyistä taulua ja laatikkopinoa. Samoin seuraavassa keittiökuvassa on useampikin ruskea kulho. Ne näyttävät kokonaisuudelta sen sijaan, että tasolle olisi vain "unohdettu" yksi kulho.
Viimeisessä lastenhuonekuvassa väriä on sekä lattialla että seinällä. Tästä voisi vetää yhteen ohjeen: Jos kodiin haluaa tuoda väriä, sitä kannattaa lisätä kerralla useamman esineen muodossa, jotta värillinen asia ei jää yksin killumaan valkoisen keskelle.




...
Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Fantastic Frank

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION