Joulu meni, huonekuusi jäi - näin maisemoin sen

maanantai 16. tammikuuta 2017

Vasta joulun jälkeen muistin miksi olin alun perin ajatellut jättää huonekuusen hankkimatta. Syy on, ettei huonekuusi kuole loppiaisena, kuten joulukuusille tuppaa käymään. Pieni kuusi on terhakkana ruukussaan vaikka seuraavaan jouluun asti. 

Sitten joulun alla, joulufiiliksen vallassa kuusi kuitenkin tuli ostettua. En henno heittää elossa olevaa vihreää kaveria roskiin - en missään nimessä. Televisiotasolla nököttäessän se kuitenkin muistutti vähän liikaa joulusta, vaikka ajatukset muuten ovat alkaneet kääntyä jo kevättä kohden.

Katselin kotona, missä terrakottaruukku ja vihreä kasvi maastoutuisivat sisustukseen parhaiten. Sopiva paikka löytyi sohvan viereltä, tarjoiluvaunun ylätasolta, jossa jo aiemmin on ollut piikikäs kaktus. Vaihdoin huonekuusen ja aikaisemmin tarjoiluvaunussa olleen nahkealehtisen viherkasvin paikkoja, ja joulu pyyhkiytyi pois!

Vaunun päällä oranssin terrakottaruukun kavereina ovat oranssi keraaminen granaattiomenakoriste, kuparinen pikkuruukku, oranssikukkainen kaktus ja tiimalasin puinen kanta. Yhtenäinen värimaailma ei nosta terrakottaruukkua esiin. Koristeista riisutti kuusikin näyttää vähän enemmän vain vihreältä kasvilta. Se saa myöhemmin seurakseen ison lattialla olevan viherkasvin, jolloin se ei ole ainoa korkea asia nurkassa. Tämän jälkeen maisemointi on täydellinen.

Mitä te teette huonekuusille joulun jälkeen?


1 kommentti:

  1. Moi! Mulla oli viime vuonna pikkasen sama ongelma, kun luulin olevani trendikäs kun ostin kuusen, mutta sehän olikin sitten muutakin kuin joulukuusi... ostin sille pienen saniaisen kaveriksi tv:n viereiselle tasolle, ja nyt se kai luulee olevansa saniainen, sillä se maastoutuu hyvin saniaiseksi :) Ja ruukuksi vaihdoin kiiltävän teräksisen ruukun niin ei näytä niin paljon kuuselta... Vaikea tapaus tosiaan!
    Ihana blogi sulla. Voisitko vilauttaa sun kylppäriä? Ollaan remontoimassa omaamme ja vinkkejä haluaisin erityisesti allaskaappiin ja suihkuun...

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION