Asetelmat inspiroivat, koska niissä näkyy asukkaan persoona

perjantai 20. tammikuuta 2017

Jos meiltä kerättäisiin pois kaikki asetelmien pienesineet, tämä voisi olla kenen tahansa koti. Nuo pienet tavarat: taulut, matkamuistot, säästetyt pahvilaatikot, itse tehty neulottu norsu, kaverilta saatu pieni taideteos, tuikut, koristeet ja viherkasvit kertovat meistä asukkaista kotona eniten.

Minulla on asetelmien teossa vain yksi sääntö - laitan yhteen tavaroita, jotka näyttävät kivalta ja sopivat vierekkäin. Omien asetelmieni perusteella voisin sanoa, että yhtenäinen väripaletti on ensimmäinen hyvä ohjenuora. Yläkerran vierashuoneessa kaikissa tavaroissa on jotain ruskean, harmaan ja violetin sävyä. Keittiön kaappikellon hyllyillä taas on mustaa, valkoista, vihreää, kuparia ja vaaleaa puuta.

Toisena mietin, että symmetriasta on kokoamisessa paljon apua. Vierashuoneen asetelmalla on korkean taulun avulla selkeä huippu, josta se laskee kerros kerrokselta. Huomio kiinnittyy lisäksi eteenpäin työntyviin ruskeisiin laatikoihin. Kaappikellossa tavarat ovat puolestaan enemmän tai vähemmän laineen muodossa joka hyllyllä.

Kolmantena tekijänä nostaisin esiin tekstuurit, jotka luovat syvyyttä asetelmaan. On kiiltävää ja mattaa, karheaa ja sileää, kovaa ja pehmeää ja niin edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION