Joskus tila vaatii isoja kukkia - kaksi liljaa hoitaa homman

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Ruokailutilamme keittiön yhteydessä näkyy esteettä olohuoneen puolelle. Siksi on kiva, että jos ruokapöydälle nostaa kukkia maljakkoon, ne näkyisivät vielä sohvallekin.

Tarvitaan siis isoja kukkia. Omia suosikkejani ovat liljat, jotka ovat veistoksellisia, napakoita ja kestäviä kukkia. Ostan kukat mieluiten nupussa, koska silloin niistä saa nauttia kauemmin ja monennäköisenä.

Liljan hoidossa suosittelen leikkaamaan punertavan heteen saksilla pois heti, kun kukka avautunut. Ne nimittäin karistavat kirkkaanpunaista siitepölyään pian tämän jälkeen, ja tuo siitepöly on todella tahraavaa. Sitä ei kannata puhdistaa liinalta kostealla pyyhkeellä, koska silloin väri leviää. Siisteimmin siitepöly irtoaa kevyesti harjaamalla tai imuroimalla.

Liljojen klassisuuteen sopii mielestäni hyvin moderni ruutukuvioinen pöytäliina ja tuo Norm69-valaisin. Ne takaavat, ettei fiilis mene liian romanttiseksi.

Näitä kuvia katsoessa tuli mieleen, että mustan kaappikellon siirtäminen pöydän taakse oli hyvä veto. Viimeistään isot kukat vielä täydentävät näkymän. Vähän pohdin, josko vielä maalaisin tuota takaseinää, mutta tämän osalta suunnitelma on vielä auki.
4 kommenttia:

 1. Juu, liljat on ihania! Ja toi heteiden leikkaaminen on ihan ehdoton vinkki. Mulla meni yksi vahakangas pilalle liljojen siitepölyn takia, tosi sitkeästi värjäävää ainetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kokemusta, että pöly tarttui tiukasti juuri vahakankaaseen. Lähti pesukoneessa vielä puhtaaksi sillä kertaa. Mikähän tässä yhdistelmässä oikein on? :)

   Poista
 2. Nyt täytyy tunnustaa, että vaikka liljat ovat upeita niin tämän lukijan huomion varasti tuo kaappikello. Miten hieno!
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla! Tuo vanha ikealainen on minustakin ihana ja löytänyt paikkansa jo kolmannesta kodista.

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION