Sille oli mietitty paikka terassin oven edessä: Ensimmäinen oma joulukuusi

lauantai 16. joulukuuta 2017

En ole mikään superinnokas jouluihminen. Nautin toki lämmöstä, hämärästä ja siitä, että on aikaa lueskella ja syödä suklaata. Tänä vuonna joulu on kuitenkin erityinen. Vietän aaton ensimmäistä kertaa koskaan kotona kaksin mieheni kanssa. Tämä tarkoittaa, että sain hyvän syyn laittaa kotia hieman joulukuntoon.

Listallani ylimpänä oli joulukuusi, aito ja oikea joulukuusi, kuten aina lapsuudenkodissani.

Asuttuamme tässä kodissa nyt reilut pari vuotta, minulla on aina ollut mielikuva joulukuusen paikasta. Se paikka on olohuoneen terassinoven edessä, jossa katto nousee korkealle. Hihkuin kuin pieni tyttö, kun ostamamme kuusi asettui kohtaan täydellisesti. Siihen se sopii! Ja metsäisä havuinen tuoksu leijailee vastaan heti, kun ulko-oven avaa.

Olipa hauska miettiä, miten oman kuusensa haluaisi koristella. Sain päähänpinttymän valkoisista joulupalloista. Niiden rinnalle löytyi sattumalta söpöjä ruskeita tammenterhoja. Sekaan heitettiin myös muutama hassu ja erikoisempi koriste, kuten paraatipaikalla roikkuva glitterkarhu. Lisäksi vain perinteiset kellertävää valoa antavat kuusenkynttilät. Huomio kiinnittyy kauniiseen metsäkuuseen, ei niinkään koristukseen. Koristeita on myös aika vähän. Ajattelin, että vuosien kuluessa on kiva ostaa ehkä yksi tai kaksi lisää joka vuosi.

Joulufiilis! Tästä sen viimeistään sain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION