Inspiroiva koti: Värien lämpimämpi puoli

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Pitkästä aikaa ajattelin jakaa kanssanne kuvia inspiroivasta kodista. Tämä asunto kiinnitti huomioni Fantastic Frankin sivuilla polttavanoranssin seinänsä ansiosta.

Nythän sisustuksissa näkee paljon tuota väreillä naamioimista, eli samalla värillä olevia elementtejä päällekkäin, jolloin erilliset asiat uppoavat kuin yhtenäiseksi pinnaksi. Asunnon keittiö on tehty tällä tavoin visuaalisesti huomaamattomammaksi, olkoonkin, että oranssi on itsessään räikeä. Väripinnan ansiosta yläkaappi ja alakaapit uppoavat seinään ja tilaa jää mustalle tasolle ja seinävalaisimille. Näyttää todella kivalta!

Vaikka kyseessä on kauttaaltaan hyvin vaalea asunto, minulle jäi siitä lämmin fiilis. Piti palata monta kertaa kuviin uudelleen katsomaan, kuinka paljon lämpimiä sävyjä oli todella käytetty. Oranssin lisäksi asunnon eteisessä on okraa, kylpyhuoneessa terrakottaa ja samaan ruskeaan sävyperheeseen kuuluu myös asunnon kaunis puulattia. Ehkä on juuri lattian ansiosta, että asunnon fiilis taipuu lämpimän puolelle. Se kulkee punaisena lankana läpi tilojen, jolloin kaikilla isoilla pinnoilla ei tarvitse käyttää lämpimiä sävyjä.

Tällä hetkellä tuntuu, että sävyistä kiinnostavimmat ovat lämpimiä kaikkien kylmien harmaiden ja valkoisen jälkeen. Silti kylmiäkin sävyjä tarvitaan, sillä niiden rinnalla lämpimät sävyt saavat tänne pohjoiseen sopivan hehkunsa.

Jos sisustuksen koko väripaletti koostuisi lämpimistä sävyistä, vaikutelmasta tulisi helposti tunkkainen ja vanhahtava. Luonnonvalo on Suomessa usein niin kova, että se vääristää pelkkien lämpimien sävyjen kavalkadin. Mutta jotain taikaa on siinä, kun asettaa lämpimän sävyn viileän rinnalle. Syntyy kontrasti, joka korostaa molempien parhaita puolia. Katsokaa vaikka tämän asunnon makuuhuonetta, jossa viileänsiniset seinät saavat viherkasvin, maiseman ja sisustustyynyt pomppaamaan esille. Oletteko samaa mieltä?

Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Fantastic Frank

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION