DIY: Toinen versio sängynpäädyn irtohupusta vapautti käyttämään värejä

lauantai 10. helmikuuta 2018

Makuuhuone on paikka, jossa vaihtelen mielelläni tekstiilien värejä. Valkoisten seinien kaveriksi sopivat kaikki kodin tekstiilit. Huomasin kuitenkin, että tekemäni vihreän, beigen, valkoisen ja harmaan sävyissä oleva sahalaitakuvioinen sängynpäädyn huppu rajoitti värivalintojani.

En jäänyt tätä harmittelemaan. Ompelin parina iltana toisen hupun, vaaleanharmaan, napakkaa kangasta olevan vaihtoehdon, joka sopii sekä tummanharmaan että valkoisen päiväpeiton kaveriksi. Huppujen tekeminen on helppoa hommaa, kun on yksivärinen kangas (jota ei edellisen hupun tavoin tarvitse kuviokohdistaa), kaksi samanlaista kangaspalaa ja suoraa ommelta alusta loppuun. Kun mittojen kanssa on tarkkana, lopputulos ei oikein voi epäonnistua. Hintaa tälle tuli reilut 30 euroa, kun kankaan metrihinta oli noin 8e.

Hieman sätin itseäni, että vaaleanharmaa sängynpääty on tylsä vaihtoehto, jos tarkoitus oli lisätä värejä huoneessa, mutta ehkä tämä värivalinta lopulta mahdollistaa sen, että kaikki muu voi olla sitten todella värikästä. Väitettä testatakseni vaihdoin tummanvihreiden samettiverhojen kaveriksi ärhäkkää pinkkiä. Zara Homen mohairpeitto on ihana karkki, joka tuo hattarameininkiä mukanaan. Sen kaveriksi sopii Marimekon Quilt-kankaasta ompelemani tyynynpäällinen. Tummanvihreät samettityynyt ovat H&M Homen mallistosta. Kaikki omista varastoista pengottuja. Lopputulos on kiva väripommi!

Ajatus uudesta hupusta lähti oikeastaan siitä, että olen kaivannut sinisävyisiä tekstiilejä makkarissa. Vanhan hupun vihreät raidat blokkasivat tämän vaihtoehdon. Mutta nyt pääsen sitä kokeilemaan - viimeistään siinä vaiheessa, kun paksut samettiverhot vaihtuvat jälleen kevyempiin pellavaisiin. Kevät tule jo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION