Onko valkoinen keittiö tylsä vai ajaton ja hyvä tausta yksityiskohdille?

maanantai 5. helmikuuta 2018

Keittiö on kodin tiloista se, jonka ilmettä ei niin vain muuteta. Kalusteet pysyvät samoina, tekstiilejä on vähän ja seinän maalaaminenkin on moneen muuhun tilaan verrattuna vaikeaa kaappien ja laatikostojen rajaamisen takia. Näiden syiden takia on hyvä, jos keittiökalusteet itsessään kestävät aikaa. Meiltäkin löytyvä valkoinen keittiö jättää esimerkiksi kivasti tilaa yksityiskohdille.

Viimeisimpänä keksin tuoda keittiösaarekkeen päähän yrttitaulun tilalle rakkaan My Guide to Paris -tauluni, jonka olen vuosia sitten saanut mieheltäni toivottuna syntymäpäivälahjana. Se on roikkunut tähän asti yläkerrassa, mutta taulupyörityksen seurauksena päädyin kantamaan Pariisini alakertaan. Korkea ja kapea mustavalkoinen taulu ottaa hyvin paikkansa saarekkeen päässä. Tuntuu, että katse oikein ohjautuu tasoa myöten tauluun.

Olen moneen kertaan sanonut, että selkeälinjainen keittiö on kodin suosikkitilani. Työtasoa riittää, tavaroilla on oma paikkansa, joten mitään turhaa (lue rumaa) ei tarvitse pitää esillä. Tämä jättää tilaa sekä taululle, kauniille kahvikoneelle sekä pienelle puunsävyisten keittiöesineiden kokoelmalle. Punamarjainen kasvi on muuten edelleen hengissä joulusta! Sitkeä tyyppi.

Enkä kyllästy hehkuttamasta aamiaiskaappia. En usko, että niissä on kyse mistään ohimenevästä keittiötrendistä. On todella kätevää, kun smoothiekone, leivänpaahdin ja kuivatavarat löytyvät yksien ovien takaa ja ovat aina käyttövalmiina ja toisaalta ovien sulkeuduttua poissa silmistä tuomasta tarpeetonta kakofoniaa keittiötasoille. Tämä on kätevä ominaisuus nyt, kun keittiöistä tehdään yhä avoimempia muihin tiloihin. Aamiaiskaappi on yksi keino tehdä keittiöstä helpommin olohuoneeseen sulautuva tila.7 kommenttia:

 1. Valkoinen keittiö on sekä tylsä että ajaton :-) Me tehtiin muutama vuosi sitten keittiöremppa ja mä mietin ankarasti että kyllästyykö johonkin muuhun kuin valkoiseen. Valkoisten alakaappien kaveriksi valitsin lopulta rohkeasti mustan välitilan ja harmaat yläkaapit. Enkä ole ollenkaan kyllästynyt. Valkoisen kanssa ei voi koskaan mennä pieleen, mutta nyt kun on tottunut omaan tummempaan keittiöönsä, kokovalkoinen näyttää hieman tylsältä ;-)

  Meillä ei aamiaisella tarvita muita koneita kuin vedenkeitintä, joten itse en näe mitään tarvetta aamiaiskaapille. Ei meidän (eikä monen muunkaan) keittiöön olisi saanut sellaista mihinkään tungettuakaan.

  Teidän keittiö on joka tapauksessa kaunis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vanha Jäärä! Onhan valkoinen turvallinen valinta, mutta tylsyys riippuu mielestäni juuri siitä, miten keittiön sitten sisustaa. Valkoinen tausta jättää tähän loputtomasti vaihtoehtoja, heiluu oma mieli sitten mihin suuntaan tahansa. Keittiörempan aikaan en esimerkiksi halunnut puunsävyä mihinkään. Nyt reilut pari vuotta myöhemmin katselen sitä mielelläni siellä täällä mausteena ja keittiössä puuta on ollut helppo tuoda näkyville tason pienessä asetelmassa. Saa nähdä kauan tämä puuska kestää. :)
   Tuo mainitsemasi välitila onkin mainio paikka viedä valkoisia kaappeja persoonalliseen suuntaan. Tuosta olen kuitenkin eri mieltä, että aamiaiskaappi veisi automaattisesti paljon tilaa. Vaikka se on meillä tehty 80 cm leveään korkeaan kaappiin, voisi sen ihan yhtä hyvin tehdä 60 cm leveään kaappiin. Tilaa sille uskon löytyvän useimmilta. Tarpeellisuus on toki jokaisen henkilökohtainen arvio, ihan kuten kirjoitat. Mukavaa pakkasviikkoa!

   Poista
 2. Valkoinen keittiö on ajaton, avara, kaunis ja muokattavissa mihin vain. Minulla on valkeaa muuallakin kodissa enkä ole vielä tylsistynyt 12 vuoden aikana. Heitän värejä matoilla, verhoilla ja pöytäliinoilla valkeuden sekaan.
  Onko sinulla aamiaiskaapissasi pistokkeetkin koneille?
  Valmiiseen keittiöön pistokkeiden veto ainakin olisi vähän haasteellista, vaikka muuten tilaa löytyisikin. Saisikohan sen vetolaatikkoihin tehtyä...?
  P.S. Punamarjainen kasvi on lamosalali. Sitkeä ja kaunis kasvi. Jonkinmoinen versio on myös ulkokasvinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ansku ja kiitos kommentistasi! Sinulla on ihan hyvä kokemuspohja valkoisesta keittiöstä. :)
   Aamiaiskaapissamme on pistokkeet laitteille. Sähkömies sai ne ymmärtääkseni vedettyä viereisistä mikron ja uunin olemassa olevista pistokkeista. Ei olisi iso homma tehdä jälkikäteenkään, jos lähellä on rasioita, joista voi haaroittaa uudet pistokkeet pintavetona. Aamiaiskaappi laatikossa olisi kiinnostava. Mietin sitä itsekin. Olisiko käytettävyys yhtä hyvä, jos laatikossa täristäisi esimerkiksi tehokas smoothielaite? En osaa sanoa. Tai olisiko laatikossa vaikea työskentelykorkeus?

   Poista
 3. Pohdin juuri itsekin uuden keittiön värimaailmaa. Nykyinen keittiö on valkoinen ja olen tykännyt siitä. Edellinen remontoitiin niin, että yläkaapit olivat valkoiset ja korkeat kaapit sekä alakaapit mustat. Sitä edellinen keittiö tehtiin valkoiseksi. Eli varmaan tästä väripaletista löytyy uudenkin keittiön (tylsä ;) ) värimaailma. Ainahan tekstiileillä saa tarvittaessa väriä, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikea sanoa, mitä sitä valitsisi, jos nyt suunnittelisin keittiöremonttia. Uskoisin, että valkoista tulisi ainakin johonkin. Riippuu paljon siitäkin, että miten keittiö olisi yhteydessä muihin tiloihin. Tsemppiä valintoihin! Ihanaa ja inspiroivaa aikaa. :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION