16. elokuuta 2018

Sisustusraportti - kiinnostavimmat uutiset sisustuksesta, asumisesta ja designista

2 comments
Olen haudutellut kesän ajan uutta postausideaa, joka starttaa tästä.

Olenko ainoa, joka lukee kiinnostuneena sisustusta, asumista, arkkitehtuuria ja designia koskevat uutiset, katsoo videot ja tutustuu tutkimuksiin? Näitä juttuja putkahtelee eteen tasaisesti niin lehdistä, nettisivuilta, televisiosta, Facebookin virrasta ja niin edelleen. Päätin, että kokoan silloin tällöin minua kiinnostaneita juttuja yhteen postaukseen - jos vaikka löytäisit joukosta uutta luettavaa.



Kas tässä ensimmäiset poiminnat. Alkuperäisjuttuihin pääset klikkaamalla otsikkoa!
Kuvituksena kodin markettikukista kasattu kukkakimppu, jonka teko-ohjeet luvassa omaan postaukseen pian.

Tove Janssonin kotona Helsingissä

Muuminpäivänä Yle julkaisi uudelleen vanhan juttunsa Tove Janssonin torniateljeesta. Huikean näköinen paikka, jossa olisi niin mahtavaa päästä käymään.

Vierailut ovat kuitenkin todella rajoitettuja - vain erityisellä luvalla, pienissä ryhmissä eikä kuvia saa ottaa. Jos vierailijoita ei nykyisin katsota hyvällä, jutusta selviää, että myös Tovesta valitettiin aikoinaan.



Ruoholahden villat ovat katseilta piilossa

Luen mielelläni asuinalueita ja vanhoja taloja koskevia juttuja. Helsingin Sanomissa oli vastikään juttu Ruoholahden villojen historiasta. Alue unohtuu aika usein, mutta ratikasta muistan silmäilleeni ohimennessä tuota korkeilla puuaidoilla rajattua aluetta.

Jutusta selviää, että kaikkiaan villat koostuvat kolmestatoista talosta. Entiset vuonna 1881 valmistuneissa työväen taloissa asuu muun muassa muotisuunnittelija Ilona Pelli. Huonoon kuntoon päässeissä taloissa on jouduttu tekemään isoja remontteja - alkaen vesi- ja viemäriputkista ja tulipalojen jälkien siivoamisesta.

Valmistuessaan asuntojen hinnat olivat sata markkaa. Taitaa olla sanomattakin selvää, että nykyisin Helsingin kantakaupungissa sijaitseva puutaloalue on hinnoissaan. Jutussa Pelli muistelee, että vielä 1980-luvulla asukkaissa oli laitapuolen kulkijoita ja yksi taloista toimi miesten asuntolana, mikä toi eritoten viikonloppuisin levottomuutta pihamaalle, josta hävisi usein tavaraa vieraiden matkaan. Portit kortteliin rakennettiin vasta kymmenisen vuotta sitten.



Loppukevennys: Heljä Liukko-Sundström tiivistää työnsä Arabialla 30 sekuntiin!

Tekijöiden nostaminen esille on aina kiinnostavaa. Mitä he ajattelevat työstään ja miksi heidän työnsä jälki on uniikkia? Loppuun poimin lyhyen videon Arabialta, jossa luontoaiheistaan tunnettu Heljä Liukko-Sundström kertoo, miksi hän murtautui pois tiukasti taiteen kentältä.

Olisi ihana kuulla palautetta tästä ensimmäisestä Sisustusraportista! Postaussarja kehittyy varmasti tehdessä, joten kaikki on mahdollista. Mitä pidit? Mitä klikkasit?

Jätä kommenttisi!

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.