Inspiroiva koti: Usvaisia sävyjä ja unet kukkakedon keskellä

maanantai 7. tammikuuta 2019

Hyvää uutta vuotta! Blogini on viettänyt hiljaiseloa vuodenvaihteen. Tuntui tärkeältä ottaa ihan rennosti ja eritoten fiilistellä lapsemme ensimmäistä joulua. Toivottavasti teilläkin oli mukavat pyhät.

Laitetaan uusi blogivuosi käyntiin inspiroivalla kodilla. Tässä Historiska hem -kiinteistövälitysyrityksen sivuilta löytyneessä asunnossa ihastuttaa klassisen ja modernin tyylin yhdistelmä. Omaan makuuni tässä on ehkä hieman liikaakin romanttisuutta, mutta pidän todella paljon utuisesta värimaailmasta, kokonaan tapetoiduista makuuhuoneista, kakluunista ja materiaalivalinnoista (puuta, nahkaa, lasitettua laattaa, rottinkia). Tässä olisi kauniin seesteinen pohja vähän värikkäämmällekin sisustukselle.

Asunnon sisustus henkii jo aika vahvasti kevättä ja valoisuutta. Miten se onkin niin, että heti joulun jälkeen alkaa odottaa kevättä ja valoa, vaikka jäljellä on vielä vähintään puolet talvesta. Kotona yritän malttaa mieleni vaaleuden suhteen. Vielä tulee niitä kylmiä ja pimeitä iltoja, jolloin parasta on kääriytyä sohvalla viltin alle tummien samettityynyjen sekaan.

Omalla haavelistallani on seuraavia koteja ajatellen tuollainen upea puulattia, pitkä ruokapöytä, kakluuni tai takka ja kauniit säilytyskalusteet. Olisi kiva kokeilla myös kokonaisen huoneen tapetointia. Se tuo tilaan ihan omanlaisensa tunnelman, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi makuuhuoneeseen, työhuoneeseen tai erilliseen ruokailutilaan. Olohuoneen rauhoittaisin maalaamalla seinät. Koen, että olohuoneessa kuviollinen tapetti voisi olla liian levoton, kun huonekaluja ja toimintoja on muutenkin enemmän kuin vaikkapa siellä makuuhuoneessa.


Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Historiska hem
Valokuvat: Boukari Stailaus: Rydman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION