7. heinäkuuta 2019

Pakkominimalismia muuton myötä

0 comments
Muuttaessa iskee epätoivo. Tavaraa on liikaa, vaikka sekä minä ja puolisoni olemme sitä mieltä, ettei meillä ole juurikaan turhaa tavaraa. Muutto on loistava paikka käydä tavarat läpi ja hankkiutua eroon tarpeettomista. Meilläkin on nettikirppari ollut kovassa käytössä - jopa niin kovassa, että vannoin pitäväni hetken taukoa, kunhan tästä muutosta selviän! Nämä tarinat olisivat ihan oma postauksensa. Mutta sanottakoon sen verran, että säätämistä siinä on.

Olen toivonut monta kertaa olevani minimalisti, mutta todellisuudessa minusta ei siihen olisi. Havahduin tähän vastikään Instagramissa. Seurasin sisustustilejä, joiden liian minimalistinen ilme sai minut kerta toisensa jälkeen selaamaan nopeasti seuraavaan kuvaan. Tajusin poistua tilien seuraajista. Yksityiskohtien, sävyjen ja kerroksellisuuden puute aiheuttaa minulle kylmän ja kovan fiiliksen. Juuri nyt inspiroivat lämmin runsaus ja pehmeä skandinaavisuus. 


Kuvissa olohuone loppusiivouksen jälkeen ja alla myyntikuvissa. Sisustus ja kalusteet tekevät tunnelman - vai mitä?

Muutimme väliaikaiseen vuokra-asuntoon, jossa neliöt puolittuivat entisestä. Oma hommansa pakkaamisessa oli pohtia, mitä muutamana seuraavana kuukautena tulemme tarvitsemaan ja mikä voi mennä varastoon.
Saa nähdä, teimmekö oikeita valintoja. Vaatteita emme karsineet, mutta kalusteita, astioita, tekstiilejä, koriste-esineitä ja kirjoja sitäkin enemmän. Kaksi paistinpannua saa riittää, kuusi lasia, neljä ruokapöydän tuolia, sohva, mutta ei nojatuolia ja tietysti tärkein - eli vain yhdet sisustustyynyjen vaihtopäälliset. Jonkinlaista minimalismia tulee pakolla kokeiltua hetkisen ajan.

Toistaiseksi tavarat vielä hakevat paikkojaan kaksiossa. Katsotaan tuleeko tämä väliaikainen koti kuvauskuntoon lainkaan. Pinnat ovat kauniit, mutta nurkat liian täynnä tavaraa. Pyykkikorit nököttävät tv-tason vieressä, jääkaapin päällä muovilaatikossa ovat viinilasit sanomalehtikääreissä ja laatikon päällä näyttää olevan Mölkky - ei niin kovin mietittyä. Perheen pienintä harmittaa, ettei potkuautolla pääse kaahailemaan, koska seinä tulee vastaan niin nopeasti. Toisaalta nyt vanhemmat näkee koko ajan. Minä halusin mahdollisimman pian laittaa muutaman taulun seinälle ja valaisimet paikoilleen. Niistä tulee kotoisa olo. Väliaikaisestikin.

Kirjoita kommenttisi!

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.