Pellavapsykologiaa

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kun pellavalakanat joutuivat ensimmäistä kertaa pyykkiin ja vaihdoin sänkyyn tavalliset puuvillaiset, sanoin miehelle, että näihinhän tukehtuu!
Mies taas sanoi, että nyt ei tarvitse enää palella, pellavalakanat olivat liian kylmät. Tyrmäsimme toistemme kommentit harhoina.
Mies sanoi, että minä mielessäni nostin pellavalakanat valtaistuimelle. Että niiden vaikutus uneni laatuun olisi vain psykologinen. Samat sanat vaan miehelle takaisin!

Joten seuraaviin kokemuksiin pellava- ja puuvillalakanoista kannattaa suhtautua varauksella.


Ei ole koskaan pahitteeksi, jos välttämättömät tavarat ovat myös kauniita. Ja pellava jos mikä on kaunista! Nämä lakanat tuli aika useasti pedattua niin, että ne pilkistivät edes vähän päiväpeiton alta.

Minuun vetoaa pellavan rento ryppyisyys ja kankaan sopiva karheus. Ulkonäkö paranee vain käytettäessä. Juuri pyykkinarulta nostetut lakanat ovat sileät (itsestään), kun taas parin viikon päästä ne ovat suloisesti rutussa joka puolelta.

Puuvillalakanat vain ovat. Niiden suoruus on jopa hieman ärsyttävää, koska niiden suoruus miellyttää kaikkia. Varsinkin vanhat puuvillalakanat ovat jopa liian pehmeitä. Pesun jälkeinen karkeus kestää vain pari yötä, minkä jälkeen tekisi mieli vaihtaa lakanat uudelleen.

Allekirjoitan myös täysin pellavan lämmönsäätelykyvyn. Lakanat ovat iltaisin nukkumaankäydessä ihanan viileät ja aamulla herätessä lämmittävät. En muista myöskään hikoilleeni pellavalakanoissa painajaisista huolimatta. Edellinen lause on jotain, mitä en voi sanoa puuvillaisista lakanoista. Ne kietoutuvat ympärille, kun hiki vähänkin puskee ihon pintaan. Ja kuten alussa kirjoitin, puuvilla tuntuu iltaisin painavalta.

Älkääkä nyt käsittäkö väärin, kyllä sitä tulee puuvillaisissakin nukuttua ihan hyvin. Ei tämä lakanakysymys nyt niin vakava asia ole. Suosittelen kuitenkin kaikkia kokeilemaan eroa, psykologista tai ei!

...
When I first slept in cotton duvets after linen ones I thought they felt heavy. The man in the house said that this feeling was only in my head. He thought that linen duvets we're cold. Nonsense, I thought!
I stick with my feeling. Linen duvet is beautiful and comfortable to sleep in. Go on and try!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION