Keittiö kuin uusi

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tämä postaus kertoo, kuinka 90-luvun keittiö pääsi mukaan uudelle vuosituhannelle.
On siis aika esitellä pienen keittörempan tulos.

Tasoksi valittiin edullinen laminaattitaso, jonka halusin ehdottomasti olevan harmaa. Taso imitoi ehkä naarmutettua kivipintaa. Kauempaa katsottuna se näyttää melko tasaharmaalta, kaunis kuvio tulee esille vasta keittiössä työskennellessä.

Väri on poimittu kaapinovista. Siinä missä vanha, melkein valkoinen taso jätti vähän pliisun vaikutelman, harmaa jämäköittää ja modernisoi keittiötä. Harmaa taso muuttaa myös vanhan kaakelin väriä harmaammaksi ja valkoiset saumat oikein pomppaavat esiin raikkaina. 

Uusi allas  ja keittiöhana jatkavat kaappien kaarevaa kuviointia mielestäni kauniisti. Tuo hana on ehkä maailman kaunein yksilö! Sen alle mahtuisi vaikka ämpäri täytettäväksi.
Remontin viimeisteli uusi astianpesukone, joka hyrrää hiljaisesti astiat puhtaiksi, ja mikä parasta, en pelkää koko ajan, että se hajoaa.

Tykkään ihan hirmuisesti rempan lopputuloksesta, kannatti huhkia apurina! Ja suuri kiitos isälle, joka vasta huhkikin ja teki siis rempan.

Keittiössä on taas ilo työskennellä. Yksittäinen kallein asia oli tuo uusi astianpesukone. Taso, allas, hana ja valkoinen silikoni maksoivat yhteensä alle 500 euroa.

Vanhan keittiön tuunauksessa on muistettava mitata tilat ja tasojen leveydet tarkasti! Varaudu vanhoissa taloissa ainakin vinoihin seiniin ja mittoihin, jotka eivät ole tasalukuja.
Ja jos meinaa vaihtaa vain työtason eikä kaakeleita, pitäisi uuden tason olla samanpaksuinen kuin vanha, jotta se mahtuu asennettaessa kaakeleiden alle. 

Ei ollut ihan helppoa löytää nättiä maksimissaan 28 millistä tasoa. Vihdoin tärppäsi Bauhausissa.
Vanha taisi olla vain 26 milliä, sellaiseen paksuuteen en enää törmännyt lainkaan. Nykyisin tarjotaan lähinnä 30, 40, 50 ja jopa 60 millisiä tasoja, jotka eivät tässä rempassa tulleet kuulonkaan.Muistin virkistykseksi: Keittiö ennen remonttia


Our new kitchen in all it's glory! I love it!

5 kommenttia:

BLOG DESIGN BY ADORATION