Uuden kodin sydän

lauantai 11. tammikuuta 2014

Kodin etsiminen on aika epäkiitollista hommaa, kun aiempi koti on ollut niin mieleinen kuin meillä. Sen lisäksi meillä ei ollut mitenkään kauheasti aikaa löytää uutta kämppää, ja asiaa vaikeutti vielä muutto kaupungista toiseen.

Selasimme asuntoja netissä ilta toisensa jälkeen parin viikon ajan, sovittelimme asuntojen pohjapiirroksiin omia tavaroitamme SketchUp-ohjelman avulla (mikä oli muuten todella kätevä tapa ohittaa asuntoja) ja sovimme näytöt neljään vuokra-asuntoon yhdeksi joulukuun sunnuntaiksi.

Jokin naksahti kohdalleen, koska täällä sitä ollaan Helsingissä uudessa kodissa - onnellisina. Ensimmäisiin kuviin halusin ottaa yhden, ei niin pienen yksityiskohdan, johon ainakin minä ihastuin heti ihan täysin.

Meillä on kaunis kakluuni! Se erottaa avokeittiön olohuoneesta, tai pitäisikö sanoa olohuone/työhuone/ruokailutilasta. Olen tiennyt, että monissa Helsingin vanhoissa kerrostaloasunnoissa on kakluuneja, mutten uskaltanut sitä laittaa omalle toivelistalleni asuntoa etsiessä. On tässä asunnossa muitakin todella hyviä puolia, mutta tämä kaunokainen on ehdottomasti yksi ilo silmälle. Hauska yksityiskohta on sekin, että vanhat Kastehelmet sopivat aivan täydellisesti kakluunin väreihin ja koristeiksi sen reunukselle. Itse kakluunia emme ole vielä kokeilleet. Se on vielä kuukauden verran käyttökiellossa talon kattoremontin takia. Sillä aikaa Kastehelmet saavat tuoda elävää tulta ja tunnelmaa kakluunin nurkkaan.
The first thing I wanted to show you from our new home is this cutie, an old tile stove! I think this was one of the reasons why I liked this apartment so much! Such an unique feature. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION