Yksityiskohdilla ryhditetty

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Jäin miettimään näiden kuvien kohdalle osuessani, että mikä tässä asunnossa oikeastaan iskee silmään (positiivisessa mielessä). Asunto näyttää melko tavalliselta asunnolta. Väitän, että se erottuu joukosta pienten yksityiskohtiensa avulla.

Keittiön peruskaapistojen sekaan on tuotu avaruutta kulmauksen avohyllyillä. Avohyllyn tavaroilla voidaan helposti muuttaa keittiön värimaailmaa. Nyt tehosteena on punainen, joka toistuu muun muassa kattilassa ja kukissa.

Lisäksi pieni keittiö on avattu nykymaun mukaisesti olohuoneeseen isolla kulkuaukolla. Katseeni ei ehkä olisi kiinnittynyt pelkästään tähän, ellei silmä osuisi kulkuaukossa olevaan jykevään saarekkeeseen. Se on paitsi kiinnostava ja kaunis elementti, myös jakaa tilaa, antaa hurjasti lisää säilytystilaa ja on monikäyttöinen.

Olohuoneessa tykkään siitä, kuinka valaisimissa - niin keittiösaarekkeen kuin sohvan lukuvalossakin - toistuu musta. Pieni juttu, mutta tekee yhdestä tilasta yhtenäisen ja skarpin. Valkoiset valaisimet katoisivat vaaleisiin seiniin. Edellä mainittujen juttujen takia, minua ei häiritse, että jotkut kalusteet ovat todella vanhoja verrattuina näihin moderneihin elementteihin. Ehkä ne tuovat kodikkuutta, todellisuutta asuntoon.

Makuuhuone sopii asunnon tyyliin niin yleisvärityksensä kuin mustien yksityiskohtiensa puolesta. Kiva esimerkki siitä, että yksi sitova asia tekee aika paljon.

Nuo pitkät raitaverhot näyttävät tosi kivoilta. Uudessa kodissa ei ole raitaverhoja, koska Tampereen kodin keittiöverho oli auttamattoman kapea uuden kodin ikkunoihin. Pitäisiköhän miettiä jälleen raitaa, vaikkapa makuuhuoneen ikkunoihin?Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Stadshem

I think in this apartment the details make the style. Black as a detail colour is a strong and easy choice to  bring styles together.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION