Pääosassa maisema

torstai 26. kesäkuuta 2014

Olisipa rantatontti, jolle saisi rakentaa oman kesämökin. Suuntaisin suuret ikkunat kohti ulappaa, ympäröisin mökin isoilla terasseilla, sisustaisin muodokkailla kalusteilla, nukkuisin vinon katon alla ja juoksisin omasta saunamökistä uimaan pitkää laituria pitkin. Väreiksi pinnoille ja tekstiileihin valitsisin luonnon murrettuja värejä: sinistä, ruskeaa, harmaata, valkoista...suoraan siitä rannasta poimittuja.

Tätä fiilistä oli myös Fantastic Frankin sivuilta löytämässäni vapaa-ajan asunnossa. Kalliot mökin edustalla ovat niin kauniit. En ole koskaan asunut veden äärellä, saatikka kallioisella rannalla, mutta yksi lempiäänistäni on aaltojen iskeytyminen kallioon ja lokkien huudot taivaalla. Toinen lempparini on sateen ropina peltikattoa vasten. Se tuudittaa uneen joka kerta.

Vietimme juhannuksen pienessä mökissä järven rannalla. Siellä huomasin jälleen, että mökillä katse suuntautuu aina telkkarin sijaan ikkunasta ulos ja sinistä ulappaa kohti. Siksi hyödyntäisin tämän maiseman samalla tavalla kuin näissä kuvien asunnossa - suuntaisin sohvat ja nojatuolit ikkunaa ja maisemaa kohti. Luonnonvalossa näkisi lukea kirjoja ja lehtiä pitkälle iltaan. Enkä laittaisi pahakseni lämmintä paljua tai poreammetta pihalla. Siinä voisi nautiskella pitkälle syksyyn ja tuijotella tähtiä pimenevällä taivaalla. Oijoi.




Kaikki kuvat lainattu / All pictures borrowed by permission of: Fantastic Frank
...
All you really need at the summer house is great view. Time flies while just looking at it. I prefer water and rock, There is something calming in it. In this summer house the view has taken all attention, as it should! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION