Olohuoneen vuosikirja

maanantai 8. elokuuta 2016

Olohuoneessa kodin ensimmäinen vuosi on näkynyt tavaran lisääntymisenä ja sohvatyynyjen vaihtumisena.

Sohvanurkka valmistui sisustuksessa ensimmäisenä. Muuttopäivän iltana siirtelin kaikki laatikot pois olohuoneesta, vieritin maton auki lattialle, viritin television, kaivoin sohvatyynyt säkeistä ja asettelin ne riemuissani paikoilleen. Etsin vielä S-kirjainvalaisimen laatikoista ja laitoin siihen valon. Taisinpa ottaa nurkkauksesta kuvan ja laittaa sen Facebook-sivulleni. Olen kotona, kuva julisti! Kodin muu kaaos ja keskeneräisyys rajautuivat pois sekä kuvasta että mielestä. Istuin sohvalla onnellisena ensimmäisen illan ja vain kuulostelin ja katselin uutta kotia.

Pikku hiljaa paikoilleen löysivät niin Tolomeo-valaisin seinälle, verhot, ikkunalauta patterin päälle, vihreä sutipuu portaiden alle, Block-vaunu sohvan viereen ja kokonaan valkoiset tyynynpäälliset sohvan alkuperäisiin selkänojan tyynyihin. Väriä ja yksityiskohtia sisustukseen. 

Tässä tilassa vietän eniten aikaa valveilla ollessani. Tätäkin postausta kirjoitan sohvalla. Voin kertoa, että vuoden asumisen jälkeenkin lepuutan usein ajatuksiani silmäillen korkeaa, avonaista tilaa, palkkeja ja lasikaidetta. Juuri nyt olohuone on vaalea. Sohvalla on vain valkoisia tyynyjä, jotka ovat tuntuneet kesäkuukausina raikkailta ja viileiltä. Saa nähdä, milloin kaipuu värejä kohtaan iskee.

Tältä olohuone näyttää nyt, ja miten se on muuttunut vuoden aikana.
Tästä lähdettiin liikkeelle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION