Keittiön ensimmäinen vuosi

tiistai 2. elokuuta 2016

Heinäkuun lopulla tuli vuosi täyteen omassa kodissa ja unelmien keittiössä. Keittiö on edelleen suosikkini kaikista kodin huoneista. Se on toiminut arjessa ja juhlassa todella hyvin. Tähän postaukseen ajattelin nostaa tilan onnistuneimpia ratkaisuja.

Asuntonäytöllä ihastuin keittiön valoisuuteen ja tilan avaruuteen. Keittiö on samaa tilaa ruokailutilan kanssa ja ruokailutila taas avautuu olohuoneeseen. Sohvalta näen, jos mieheni tekee ruokaa saarekkeen ääressä. Kuitenkin keittiö on tarpeeksi suojassa, jotta tiskipöydän likaiset astiat eivät näy olohuoneeseen asti.

Tekee mieli mainita erikseen myös saareke. Se oli keittiöunelmointini lähtökohta ja se on mitä toimivin osa arkea. Saareke mahdollistaa sen, että ruokaa laittaessa ei tarvitse katsella seinää vaan sen sijaan voi katsoa suoraan ikkunasta ulos pihalle. Saareke kätkee sisäänsä suurimman osan astioistamme. Ne ovat kätevästi vetolaatikoiden takana, jotka liukuvat kevyesti auki ja kiinni.

Saareketta vastapäätä on laatoitettu seinä. Tällä puolella sijaitsee vesipiste. Onneksi tajusin ottaa kuusikymmentäsenttiseen kaappiin mahdollisimman ison altaan. Tuossa on helppoa huuhdella niin paistinpannut kuin isommat kattilat ja uuninpellitkin.

Altaan yläpuolella oleva valo on myös yksi suosikeistani. En halunnut yläkaappeja koko seinän pituudelta, koska ne olisivat tukkineet näkymää eteisestä keittiöön. Tuota laatoitettua seinää rakastan edelleen ja valitsisin sen milloin tahansa uudelleen. Kiiltävät laatat on myös superhelppo pitää puhtaina, ja tummat saumat antavat paljon anteeksi roiskeita.

Matalat yläkaapit tarkoittivat sitä, että perinteinen kuivauskaappi jäi meiltä pois. Sen sijaan valitsin kahvinkeittimen alle nurkkaan ritiläkaapin (oikealta nimeltään kai patakaappi), jonka pohjalle laitoin muovikotelon. Tämä kaappi palvelee meillä kuivauskaappina paistinpannuille, tehosekoittimen kannulle, kattiloille ja muille käsinpestäville keittiövälineille. Kätevää kuin mikä, kun astioita ei tarvitse kuivatuksen jälkeen erikseen siirtää omalle paikalleen. Mitään vedenpaisumusta kaappi ei kestäisi, mutta kuka sitä nyt lappaisikaan kuivatuskaappiin desitolkulla vettä. Pohjalle muovin päälle päätyy tavallisesti vain muutama pisara.

Yksi blogini luetuimmista postauksista käsittelee aamiaiskaappia. Se on yksi keittiön käytetyimmistä paikoista. Joka aamu olen iloinen, että pienet keittiökoneet ovat siististi piilossa ovien takana ja kuivat ruoka-aineet kätevästi saatavilla yhdessä paikassa. Suosittelen aamiaiskaappia lämpimästi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION