Haluatko ryhdikkään pöytäliinan? Tee se kovetetusta puuvillasta

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Muutaman viikonlopun takaiselta Kuopion reissulta jäi käteen kassillinen kankaita matkalle osuneesta Marimekon Outletista. Erityisen innoissani olen Puisto-osasto-kuosin kankaasta, josta minun on tarkoitus tehdä meille uusi pöytäliina. Kuosi on mennyt minulta aikanaan täysin ohi. Selvittelin, että kyseessä on 2015 vuoden malliston kuosi. Se sopii täydellisesti yhteen tuolien Designers Guildin kankaan kanssa.

Liikkeessä kummastelin tavallista jäykemmältä tuntunutta kangasta. Kysyin myyjältä, oliko se puuvillaa lainkaan. Kyllä oli, mutta kuulemma kovetettua puuvillaa. Käsittely tekee kankaasta jäykän ja näin ollen todella ryhdikkään pöytäliinoihin, päällystämisiin tai vaikkapa kangastauluihin.

Reissun jälkeen minulla ei ole ollut aikaa kaivaa ompelukonetta esiin, mutta en myöskään malttanut jemmata kangaslöytöäni tämän pidempään. Heitin kankaan sellaisenaan vinottain ruokapöydän päälle ja toden totta, se valuu todella ryhdikkäänä reunoilta alas.

Myyjän mukaan kankaan kovuus kestää vähintään muutaman pesun, minkä jälkeen se pehmenee niin sanotusti tavalliseksi puuvillakankaaksi. Olen kuullut tärkätystä pellavasta, mutta kovetetusta puuvillasta en koskaan. Näyttää siltä, että tästä tulee ihana liina.

Ja nuo pionit! Neonpunainen on aina neonpunainen. Heikko kohtani kukissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION