Värit ja sävyt ovat loputtoman mielenkiintoisia: inspiroiva Margrethe Odgaardin näyttely

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Sisustuksessa inspiroivaa on usein värien käyttäminen. Niillä voi luoda tilaan esimerkiksi kontrasteja, muotoja, tunnelmia, kylmyyttä, lämpöä, runsautta tai minimalistisuutta.

Aika usein inspiroivan sisustuksen nähdessään tekisi mieli riisua se pelkiksi väreiksi, jotta näkisi, mistä väripaletista kiinnostavuus syntyy. Eihän tätä todellisuudessa tule tehtyä.

Muutama vuosi sitten sisustusbloggarit innostuivat maalivalmistaja Sherwin-Williamsin ohjelmasta, joka analysoi värit mistä tahansa valokuvasta, siis myös tilakuvasta (kuten olohuoneestamme postauksen lopussa). 

Tämä tuli mieleen, kun vierailin viikolla Helsingin Designmuseossa tanskalaismuotoilija Margrethe Odgaardin näyttelyssä. Odgaard on mestari näkemään väriyhdistelmiä ja tekemään niitä itse. Erityisen inspiroivaa oli nähdä hänen väripäiväkirjansa Japanista ja Marokosta. Odgaard halusi niillä tutkia, voivatko värit ja niiden yhdistelmät olla kulttuurisesti erilaisia ja tunnistettavia. Yhdelle sivulla hän oli poiminut yhdistelmän jostain näkemästään tilasta: seinäväri, lattiaväri, oven väri ja niin edelleen.

Tämän lisäksi esillä oli muotoilijan töitä: huonekaluja, tekstiilejä, väritutkielmia...

Todella kiinnostavia olivat sinistä takaseinää vasten olleet väripaletit. Seinältä löytyi toinen toistaan ajankohtaisempia väriyhdistelmiä. Jos olet pohtinut, mitä yhdistää puuteripinkkiin tai millä kirkastaa nahanruskeaa, katso Margrethen yhdistelmät. Voit löytää juuri etsimäsi.

Tsekkaa kuvat alta, sillä näyttely sulki ovensa juuri tänään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION