Ihastuin lomalla italialaiseen tyyliin - Miksi se ei vetoa suomalaisiin sisustajiin?

torstai 31. elokuuta 2017

Mitä teille tulee mieleen italialaisesta sisustuksesta? Minulla ensimmäiset mielikuvat vievät jylhiin korkeisiin tiloihin, isoihin kulmikkaisiin huonekaluihin, minimalistiseen ilmeeseen ja kauniiseen sävymaailmaan. Tässä on mielestäni aika paljon asioita, joihin skandinaavisesta tyylistä pitävä voisi ihastua ja inspiroitua. Jostain syystä italialaista sisustusta näkee Suomessa kuitenkin vähän, ja italialaisesta muotoilusta suomalaisissa kodeissa tulee ensimmäisenä mieleen valaisimet. Onko syynä sitten italialaisen tyylin kallis maine? Onneksi inspiraatio ei maksa mitään.

Rooman viikonloppulomallamme ihastuin pieneen hotellihuoneeseemme, jossa minusta yhdistyivät italialaisen sisustuksen monet hyvät puolet.

Hotellihuoneen kaikki pinnat olivat saaneet voimakasta ruskeaa sävyä, joka loi tilaan kutsuvan ja kodikkaan vaikutelman. Koti-Suomessa en ihan heti uskaltaisi tarttua noin tummaan ja lämpimään ruskeaan sävyyn. Raikastavana vastaparina oli valkoinen - ja varsinkin tuo hurmaava vanha tiiliseinä sängyn pääpuolessa oli upea! Kontrastina oli lisäksi musta sänkykatos ja jalokivenvihreät tekstiilit sängyn päällä.

Homma toimii, koska ilme on riisuttu. Katse löytää heti kauniit huomiokohdat sisustuksesta ja jättää vaikkapa seinäpinnoille tilaa nousta esiin. Valaistuksella oli huoneessa tärkeä rooli. Sängyn alla olevat valot loivat vaikutelman leijuvasta vuoteesta, mikä taas teki pienestä huonetilasta ilmavan.

Silloin, kun mennään näin niukalla sisustuksella, pitää kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Sametti, tiiliseinä ja kromiset yksityiskohdat toimivat hyvin yhteen. Vaikutelmasta tulee laadukas, kiinnostava ja moderni.

Mitä pidätte italialaisesta sisustustyylistä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION