Kevyitä kerroksia ja harmaata harmaalla makuuhuoneessa

lauantai 14. huhtikuuta 2018

Tuleeko kenellekään muulle vohvelikuvioidusta kankaasta mieleen alakoulun käsityötunnit, joiden aikana jäykälle vohvelikankaalle "kirjottiin" paksulla puuvillalangalla jos jonkinlaisia kuvioita? Lopputulos oli usein keittiöpyyhe tai pieni käsinommeltu pussi.

Nyt tätä nostalgista materiaalia näkyy sisustustekstiileissä enemmän kuin koskaan. Muun muassa käsi- ja kylpypyyhkeiden, kylpytakkien, torkkupeittojen ja päiväpeittojen joukosta omaan silmääni iski erityisesti ohut päiväpeite. Mitä lähemmäs kesää mennään, sitä kevyempää ilmettä tekee mieli tuoda sisustukseenkin. Ja kevyt tuo vohvelipintainen päiväpeitto todella on. Sen saa heitettyä sängyn päälle helposti. Tarpeen tullen peite palvelee toki myös torkkupeittona tai sen voi viskata sängylle vain osittain peittämään lakanat. Mikä nyt milloinkin tuntuu tarpeelliselta.

Toisena pointtina kevyemmän makuuhuoneen ilmeessä on yksivärisyys. Nythän on kovasti pinnalla sisustaminen yhdellä värillä ja sävy sävyyn olevilla elementeillä. Ensin ajattelin, että pellavaiset harmaat verhot, harmaa puuvillainen sängynpäädyn huppu ja vohvelikankainen harmaa päiväpeitto vetäisivät huoneen ilmeen turhan aneemiseksi, mutta vaaleanharmaa sävy tuokin rauhoittavan ja esimerkiksi kokovalkoista harmonisemman ilmeen.

Kaveriksi poimin petaukseen vaaleanruskeita tyynyjä ja torkkupeiton. Varastossa ompelua odottaa Marimekon beigeä Sulhasmies-kangasta, josta olisi tarkoitus ommella iso 50x90 cm koristetyyny. Tyynyjen määrää karsimalla yritän vielä keventää makkarin ilmettä, mutta saa nähdä, milloin saan tyynynpäällisen ommeltua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION