Valkoiset karmit, valoisa olohuone

torstai 10. marraskuuta 2016

Olohuoneessa valkoisten karmien vaikutuksen näkee ehkä selkeimmin. Isot ikkunvat olivat ruskeina melkoisen hallitseva elementti. Nyt katse hakeutuu pihalle karmien ohi.

Maalausurakka kävi ammattilaiselta ihailtavan nopeasti, ja jälki on todella tasaista. Projektia edeltävänä iltana irrotin ikkunoista ruskeat sälekaihdinten osat, ja siirsimme kaikki huonekalut, pikkutavarat ja tekstiilit ikkunoiden läheisyydestä. Seuraavana aamuna maalari suojasi ikkunat ja maalasi niihin pohjamaalin.

Tulin ensimmäisenä iltana jännittyneenä kotiin, ja pimeässä jo kuultava valkoinen pohjamaali tuntui valostavan asuntoa huimasti. Seuraavana päivänä päälle vedettiin kaksi kerrosta varsinaista maalia, kolmantena päivänä kolmas kerros ja neljäntenä päivänä maalari teki enää pieniä paikkauksia parissa kohtaa. 

Maalautimme ikkunoista huoneeseen näkyvän pinnan ja terassin sisäoven molemmilta puolilta. Meillä on kolmoisikkunat, joten maalattavia pintoja ikkunoiden välissä olisi ollut todella monta, ja myös maalari vakuutti, ettei ero ole mitenkään radikaali. Ainakaan minua sivusta näkyvä häivähdys ruskeaa ei haittaa millään lailla. Se tavallaan kuuluu taloon, jossa puitteet ovat ulkoa joka tapauksessa ruskeat.

Sälekaihtimien osien vaihtaminen jäi minulta viikonloppuun. Projekti on edelleen vähän kesken, koska en saanut ensimmäisellä kerralla ostettua tarpeeksi naruohjaimia. No, viimeistään tulevana viikonloppuna projekti saadaan päätökseen. Sitten pohdin, laitanko heti verhoja takaisin vai en. Toisaalta uudet ikkunat ovat kauniit, mutta kyllähän verhot viimeistelevät tilan.

Taisin jo sanoa, että messinkiset helat ovat kauniit. Mutta ne todella ovat! Nostavat ikkunat ihan uudelle tasolle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION