Projekti: Näin maalasin puuteriroosan seinän yläkertaan

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Instagramissa minua seuraavat tietävät, että olen intoillut puuteriroosasta tänä keväänä moneen kertaan. Eilen maalipurkin kansi viimein aukesi, kun maalasin yläkerran käytävän seinän hattaraiseksi.

En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Sävy on täydellinen, ja sohvalla istuessa tekee mieli koko ajan vilkuilla yläkertaan. Tilasta tuli värin myötä paljon mielenkiintoisempi ja kauniinpi. Katso ennen-kuva ihan postauksen lopusta. Eron todella huomaa!

Maalaaminen on paljon nopeampaa hommaa kuin muistinkaan. Yhden seinän ehtii maalata ihan muutaman tunnin aikana. Eniten menee aikaa pohjatöihin. Irrotin valokatkaisimen etulevyn, mutta en irrottanut listoja, joten ne joutui rajaamaan maalarinteipillä huolellisesti. Kun oviaukkoja on tilassa kaksi, sai siinä teipata ihan rauhassa hetken jos toisenkin. Lisäksi lattia piti suojata roiskeiden varalta.

Maalaamiseen varasin välineiksi levymäisen rajaajan, ison maalaustelan, pienen telan patterin taustaa ja listojen reunoja varten, sekä pienen pensselin yksityiskohtia ja paikkailua varten. Sitten vaan maalia pintaan, parin tunnin tauko ja toinen kerros.

Täyshimmeällä maalilla lopputulos on täydellisen matta. Sävynä on Tikkurilan X420, joka on kyllä ihan täydellinen puuteriroosa, eli harmahtavan vaaleanpunainen. Ei yhtään ällö tai lälly, vaan todella harmoninen minun mielestäni.

Mitäs sitä seuraavaksi maalaisi?
2 kommenttia:

  1. Kaunis seinä! Se on jännä, miten valkoinen on aina raikas ja siisti, mutta sen "tylsyyden" huomaa vasta muutoksen valmistuttua. Täälläkin on aika monta valkoista seinää vielä, mutta nyt varmaan jo sopivassa suhteessa niitä värejäkin. Olen kyllä ihan heikkona tuohon puuteriroosaan! Kiva blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on juurikin näin. Tämä tila hyötyi ehdottomasti väristä, koska siellä ei ole mitään muuta mielenkiintoista. :)

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION