When in Rome: Näkymiä ikuisen kaupungin kaduille

keskiviikko 16. elokuuta 2017

Tuntui, että kesäloma sai oikeutetun päätöksen viime viikonloppuna, kun suuntasin mieheni kanssa pitkäksi viikonlopuksi helteiseen Roomaan. Lämpötankkaus teki hyvää. Eikä kolmekymmentä astetta ollut vielä este eikä mikään kaupunkilomailuun. Päinvastoin! Tuntui, että kuumuus pakotti ottamaan rennosti. Me nautimme täysillä ja välttelimme ilmastoituja kauppoja.

Yövyimme sisustukseltaan hyvin italialaisessa hotellissa, jolle varaan vielä oman postauksen. Halusin kuitenkin koota muistiin myös kaupungista, arkkitehtuurista, näkymistä tekemäni havainnot. Rooma on siitä upea kaupunki, että historia, tuhannet vuodet, ovat näkyvissä kaikkialla. Arkeologisia kaivauksia ja aidattuja raunioalueita tupsahteli eteen joka puolella kaupunkia. Upeita vanhoja taloja oli kaikkialla ja ne oli pidetty pääosin hyvässä kunnossa.

Helteellä paikalliset asukkaat pitivät pimentävät ikkunaluukut kiinni. Välillä tuntui, että olimme kulissikaupungissa, josta oikeat asukkaat olivat kaikonneet.
Eniten ihastelin kapeita kujia, karkkivärein maalattuja taloja, Tiberin rantaa, näkyvillä olevaa historiaa ja kaikkialla olevaa kauneutta. Tietysti tämän blogiin sopivan listan ulkopuolelle jäävät pasta, pizza, tiramisu, italialainen jäätelö, prosecco, kahvi... Kun jätti shoppailun väliin, oli aikaa syödä ja juoda.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION