Kesä täynnä designia: Menovinkit sisustusdiggarille

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Olenko ainoa, josta tuntuu, että mielenkiintoisia sisustus- ja designtapahtumia ja -näyttelyitä on jatkuvasti enemmän? Olen tehnyt pientä listaa tapahtumista, joissa olisi tässä kesän mittaan kiva käydä ja ajattelin jakaa listani teidän kanssanne. Ehkä jollain on vielä kalenteri tyhjänä designista!

Jos jollain on tiedossa lisää kiinnostavia tapahtumia, niitä saa mieluusti vinkata kommentteihin.

Yhden odotetuimmista kohteista saan jo ruksia nähdyksi. Kävimme eilen koko perheen voimin päiväretkellä Fiskarsissa ja piipahdin Onoman eurooppalaisia keramiikkataiteilijoita koonnessa About Clay -näyttelyssä sekä Firkars Summer House -näyttelyssä, jossa joukko muotoilijoita ja designyrityksiä ovat tehneet omat tulkintansa kesäkodin eri huoneista jostain taitelijasta inspiroituneena. Täältä jälkimmäisestä ovat myös postauksen kuvat. Iso suositus molemmille näyttelyille sekä tietenkin Fiskarsille, joka on aina yhtä ihana reissukohde.



F niin kuin Fiskars


About Clay, Fiskarsin Kuparipajassa,13.5.2018–2.9.2018.
Fiskars Summer House, 15.6.2018
6.9.2018.





H niin kuin Helsinki

Helsingin Designmuseossa norjalaismuotoilija Daniel Rybakkenin näyttely Daylight and Objects, 8.6.2018–26.8.2018. Rybakken on monille tuttu Artekille suunnitellusta 124 degrees -peilistä. Desigmuseossa on edelleen myös Timo Sarpanevan näyttely, jos sekin on vielä näkemättä.


Svenskt Tenn Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Design from Sweden -näyttelyssä,
25.5.2018
26.8.2018, ja Didrichsenin taidemuseossa Estrid Ericson & Josef Frank – Muotoilun uudistajat -näyttelyssä, 25.5.2018–9.9.2018. Ja jos inspiraatio iskee, merkin tuotteita saa syyskuuhun asti myös Stockmannin pop up -kaupasta Helsingin keskustasta.

Klassikkokohteista on näkemättä vielä Alvar Aallon kotitalo, jossa järjestetään opastettuja kierroksia lähes päivittäin. Lisäksi Jyväskylässä olisi kiinnostavaa poiketa Alvar Aallon museoon, ks. kohta J.






J niin kuin Jyväskylä

Jyväskylän Alvar Aalto -museossa on alkanut näyttely Asuntomme probleemina, 8.6.–16.9.2018, joka avaa Aallon ajattelua asuntosuunnittelussa. Näyttelyyn liittyen on ilmestynyt myös tuore kirja Sirkka-Liisa Jetsonen: Alvar Aalto Homes, jonka aion jossain vaiheessa hankkia käsiini.

P niin kuin Pori

Itseoikeutetusti Asuntomessut, 6.7.2018–5.8.2018 ovat monelle sisustajalle kesän must-kohde. Kuuluu myös omalle listalleni. Äitiyslomalla messukohinaa on tullut seurattua paljon normaalia vähemmän, joten tarjonta on ihana yllätys!






T niin kuin Tampere

Jos vanhat talot ja eritoten niiden tarinat kiinnostavat, kehotan suuntaamaan askeleet Tampere-visiitillä Kulttuuritalo Laikkuun. Kesäkuun loppuun asti siellä on auki Pelastetut kaunottaret -näyttely, 1.6.2018–30.6.2018, jossa on muutama minunkin valokuvani kertomassa tamperelaisen Annikin puutalokorttelin kunnostusurakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION