DIY: Eteisen seinähylly minimalistin mieleen

maanantai 15. tammikuuta 2018

Viikonloppuna sain inspiraation uudesta eteisen seinähyllystä ja laskutasosta. Tähän asti virkaa on hoitanut aikoinaan edelliseen kotiin ostettu kenkäkaappi, joka tässä kodissa on jäänyt todella vähälle käytölle. Se kärsi myös muutossa sen verran, että laatikot eivät toimineet enää moitteetta. Kaappi sijoittui eteisessä liukuovikaapiston päähän, joka aukeaa suoraan olohuoneeseen. Pari vuotta kenkäkaappia katseltuani päätin keksiä sille vaihtoehdon, joka olisi esteettisesti kaunis, veisi vähemmän tilaa ja olisi toimiva tehtävässään avaimien, puhelinten ja muiden käsistä laskettavien pikkutavaroiden pitopaikkana.

Olen pitkin talvea etsinyt nurkkaan jotain valmista ratkaisua. Ihastuin Artekin seinälaatikkoon, mutta järki kielsi laittamasta viittäsataa euroa niin pieneen huonekaluun. Laatikon jälkeen muut laatikkoratkaisut taas tuntuivat huonoilta kompromisseilta. Homma jäi hautumaan, kunnes Pinterestissä vastaan tuli idea ohuesta hyllystä, joka olisi samaa sävyä seinämaalin kanssa ja yltäisi seinästä seinään. Siitä se ajatus sitten lähti.

Jo aiemmin olin hankkinut seinää varten punaruskean sävyisen maalin. Koska seinäpätkällä on mittaa vain 65 senttimetriä, olin oikein tyytyväinen, kun rautakaupasta löytyi valmiita metrin mittaisia listoja. Ei tarvinnut ostaa niitä kolmemetrisiä listoja tätä hommaa varten. Tarvikkeiksi hankin kapean ja paksun mäntylistan, jonka maalasin samalla sävyllä seinän kanssa. Tästä tuli hyllyn kannatin. Harkitsin, että maalaisin myös varsinaisen seinähyllyn samalla sävyllä, mutta rautakaupassa ihastuin  120 mm leveän tammisen listan sävyyn ja puun pintakuviointiin niin paljon, että päätin pitää hyllylevyn sävyttämättömänä.

Seinän ja kannatinlistan maalaamisen jälkeen oli vuorossa hyllyn kokoaminen. Kiinnitin tammisen hyllylevyn tukilistaan alhaalta päin, jolloin kiinnitysruuvit jäivät näkymättömiin. Kun seinä oli kuiva, kiinnitin puolestaan hyllyn kannattimen etupuolelta useammalla ruuvilla seinään. Nämä ruuvien päät värjäsin maalilla näkymättömiin.

Lopputuloksena on erittäin kevytrakenteinen laskutaso. Nyt kun kenkäkaappi on poissa, tuntuu, että eteisen kulmaan tuli roppakaupalla lisää tilaa ja avaruutta. Mikä parasta, kustannuspuolella tämä diy-hylly peittosi sen Artekin ihanuuden selvin luvuin. Pelkkä hylly tuli maksamaan noin 30 euroa, maali tähän päälle parikymppiä.

Tarkoituksena on kiinnittää taulukehykset takaisin paikoilleen, mutta haluan nyt hetken fiilistellä tätä todella minimalistista tyyliä.

Miltä näyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION